Snelheid webshop

Snelheid is een van de belangrijkste eigenschappen van je webshop. Als shop eigenaar streef je naar een zo laag mogelijk bounce-percentage (een bouncer is een bezoeker die je site verlaat, zonder verder rond geklikt te hebben).

Snelheid is een van de grootste factoren van bouncers. Een slechte performance zorgt dat je afbeeldingen niet snel geladen worden. Wanneer bezoekers niet direct zien waar ze voor komen, vertrekken ze direct. Snelheid van je webshop heeft alles te maken met het kweken van vertrouwen van je bezoeker. Wat voor beeld heb je zelf van een shop die afbeeldingen niet laadt? Juist, een organisatie die flink beknibbeld op de hosting. En een organisatie die graag online wilt verkopen, maar niet precies weet wat hij aan het doen is komt op ons niet betrouwbaar over. Dat zit in onze menselijke natuur gebakken.

Maar wat is snelheid? Uiteraard zijn er knappe koppen uit die dit onderzocht hebben. Vastgesteld is dat 2 seconde laadtijd van een pagina resulteert in significant verlies van bezoekersaantallen. Meten is uiteraard weten! Gelukkig zijn er voldoende gratis tools waarmee jij de snelheid van jouw webshop kunt meten. Het mooi hiervan is dat ze ook nog eens advies geven over hoe je dit kunt optimaliseren. Het is geen rocket science om deze tools te gebruiken.

Optimalisatie van een pagina kan in meerdere aspecten te vinden zijn. De belangrijkste factoren zijn image optimalisation, code minification, caching en redirects. Voor iedere factor is wel een tool te vinden die je hierbij kan ondersteunen.

Ook kun je te site op verschillende manieren testen:

Snelheid test: Dit is een vrij algemene test die exact de tijd meet van het laden van je pagina.

Laad test: Hierbij wordt gekeken naar de laadtijd die je site nodig heeft als hij meerdere resources moet laden én dealt met veel bezoekersverkeer. Want ook met veel bezoekers in je shop wil je snelheid blijven garanderen.

Stress test: Deze test combineert de eerste twee tests en is hiermee de meest uitgebreide om uit te voeren.

Wil jij gegarandeerd zijn van uitstekende performance en échte snelheid? Neem dan een kijkje bij onze partner!