Starten van een webshop

Alles uitgedacht en klaar voor het starten van een webshop? Je bent niet op deze site beland zonder dat je een geweldig idee hebt waarmee jij de markt gaat veroveren door je eigen webshop te starten. In deze blog gaan we niet in op de vraag of jouw idee marktwaardig is, je marges goed zijn of welke risico’s je loopt en hoe deze af te dekken zijn. Dat zijn vragen die behoren in de ontdekkingsfase, wij gaan ervan uit dat je deze fase afgerond hebt en jouw idee levenswaardig is en besloten hebt dit via een webshop te exploiteren.

Conten Management Systeem

Op vele andere sites is genoeg te vinden over welk Content Management Systeem (CMS) je wilt gaan gebruiken en welk e-commerce platform past bij jouw wensen en eisen. Het meest belangrijke is welke hosting je aanschaft. De juiste hosting zorgt er namelijk voor dat jou webshop razendsnel, veilig en betrouwbaar is. Voor het gemak raden wij je aan om te starten met WordPress. Je hebt er vast wel eens van gehoord. Dit gratis CMS is perfect voor een stratende webshop. Met een beetje affiniteit komt je een heel eind en de grote hoeveelheid aan gratis plug-ins bieden de bezoekers van jouw startende webshop de juiste experience.

Juiste hosting

Terug naar de hosting, een van de belangrijkste zaken bij het starten van een webshop. Er zijn een aantal organisaties die een goed pakket bieden om jouw startende webshop te hosten. Versio is in Nederland onze absolute favoriet. De pakketten zijn betaalbaar, goede performance, veilig en de service is uitstekend. Wil je écht het beste van het beste voor jouw startende webshop, en past een iets hoger budget binnen jouw budget, dan moet je echt bij WPengine zijn! Het basis pakket biedt je al meer dan je je kunt voorstellen! De grootste voordelen zijn je limiet ligt op 25.000 bezoeken per maand. We snappen dat jou idee het nieuwe gouden ei is en we hopen van harte dat je binnen een maand aan deze limiet zit, maar laten we eerlijk zijn; dit is meer dan genoeg voor je startende webshop. Daarnaast bieden zij maar liefst 10GB opslagruimte zodat je alle media in de hoogst mogelijke kwaliteit kunt plaatsen! In het huidige webshop landschap is het van levensbelang dat jij een betrouwbare webshop bent, en zeker als startende webshop!

SSL certificaat

Een SSL certificaat garandeert jouw bezoekers dat jouw site veilig is om betaalverkeer af te handelen zonder dat ongewenste ogen meekijken. WPengine geeft automatische een SSL certificaat uit bij de aanschaf van je hostingpakket. Zoals gezegd is WPengine iets duurder, maar de best in the business.

Goedkoopste webhosting? Klik dan hier voor onze andere berichten!